20 април, 2013

"It's strange how simple things become, once you see them clearly" II *


Последната много Forget Your Past-овска година се застъпи и смеси с първия строеж, който водя  и който се превърна в едно голямо приключение и изпитание за волята и знанията ми. В последните няколко месеца този проект изцяло монополизира живота и мислите ми, изправяйки ме ежедневно пред хиляди архитектурни, конструктивни, социални и общочовешки проблеми. За пореден път си казвам че архитектурата е адски комплексна и сериозна работа, (architecture is deadly serious както казваха любимите ми Графтонс), но всяко едно усилиe и несметните часове работата си заслужават напълно онзи миг в който мечтите ви придобиват реална форма и воалите от бял бетон се издигат пред вас.
Много скоро сградата ще е напълно завършена и след като си поема дъх и погледна по-трезво към всичко случило се ще мога да разкажа по-подробно за тази невероятна авантюра.

Социален център в Ноази льо Сек
Оливие Гаине архитект, Елена Аргирова асистент, строителна фирма ФАРК, поръчител  Генерален съвет на областта Сена Сен Дени
С благодарности към строителния директор за прекрасната фотография и най-вече за подкрепата, знанията му и разбирането му във всеки един момент!
Още за проекта тук

* Цитатът е от "Атлас изправи рамене" на Айн Ранд